Talentbehoud in de Financiële Sector: Een Kritische Kijk op Carrièregroei en Flexibiliteit
In een dynamische wereld waarin financiële professionals een cruciale rol spelen, blijkt uit een recent Talent Retention-onderzoek dat deze...
In een dynamische wereld waarin financiële professionals een cruciale rol spelen, blijkt uit een recent Talent Retention-onderzoek dat deze experts hun beroep verlaten om uiteenlopende redenen. De ontevredenheid over leidinggevenden en werkzaamheden staat centraal, maar ook het gebrek aan groeiperspectief en flexibiliteit speelt een doorslaggevende rol.
Het Institute of Management Accountants (IMA) voerde dit onderzoek uit, waarbij finance professionals hun werkgever of zelfs het hele beroep de rug toekeren. Ze voelen zich niet gerespecteerd of ondersteund binnen de organisatie en missen een sterke verbondenheid met het bedrijf. Carrièregroei blijkt een cruciale factor: bijna driekwart van de deelnemers (73 procent) die binnen de komende twaalf maanden hun werkgever willen verlaten, verwacht geen interne groeimogelijkheden. Bovendien streven financials naar meer autonomie in hun werkuren en werkplek.
Vooral jonge professionals nemen het voortouw. Bijna een kwart van de deelnemers (24 procent) verliet hun werkgever in de afgelopen 24 maanden, terwijl eenzelfde percentage van plan is om hun huidige werkgever binnen het komende jaar te verlaten. Opmerkelijk genoeg zijn het vooral jonge finance professionals (tussen 18 en 38 jaar) die van werkgever wisselen (39 procent).
Een intrigerend inzicht: in Europa nemen werknemers die hybride of volledig op afstand werken vaker afscheid van hun werkgever en het beroep. Dit suggereert dat fysiek op kantoor werken bijdraagt aan het behoud van personeel.
Het volledige onderzoekrapport, gebaseerd op een enquête onder ruim tweehonderd Europese finance professionals, is beschikbaar via de IMA-website.
Onlangs organiseerde het IMA een conferentie in Amsterdam, waarbij het behoud van talent een centraal thema was.
Bron: Accountant.nl